Sterspeler wordt trotse trainer

Abdullah

Wist je dat er in Leiden een stervoetballer woont? Het is Abdullah. Vroeger kwam hij uit voor het nationale team van Burundi. Hij was keeper. En het was echt een sterspeler. Samen met zijn team bereikte hij in 1992 de finale van Afrika Winners Cup. Tegenwoordig zet hij zijn talent in voor de voetbaljeugd in Leiden.

Sportief talent

Inmiddels woont Abdullah al vele jaren in Nederland. Enkele maanden geleden kwam Abdullah samen met zijn begeleider van Project JA+ op bezoek bij BuZz. Hij was namelijk op zoek naar een manier om zijn talent in te zetten en zich nuttig te maken in de samenleving. Zijn sportieve carrière had hij al lang vaarwel gezegd en was ervan overtuigd dat dit niet langer voor hem was weggelegd. “Veel te oud en een kapotte knie”.

Passie voor voetbal

Hij was van mening dat een schoonmaakjob het hoogst haalbare was. Maar als je naar zijn gezicht keek, zag je geen enthousiasme, geen sprankeling. Al pratende kwamen we erachter dat voetbal zijn werkelijke passie was. Zijn ogen gingen weer fonkelen als je het over keeperscarrière had. Duidelijk was dat Abdullah een job in de voetballerij wilde.

BuZz zocht en vond

Aan BuZz de schone taak om zo’n voetbaljob te vinden. BuZz zocht en vond. Bij FC Boshuizen waren ze naarstig op zoek naar trainers voor de jeugd. Na een gesprek met voorzitter Joop von Oven, werd Abdullah enthousiast. Hij ging aan de slag als trainer en zet tegenwoordig zijn voetbaltalent in voor de jeugd van Leiden Zuidwest.

keeper
Abdullah voelt zich helemaal thuis voor het doel!