7 t/m 13 september Week van Lezen en Schrijven: BuZz in actie tegen laaggeletterdheid

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met het omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Naar schatting zijn 8-11 % van de inwoners in Leiden laaggeletterd. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van maandag 7 tot en met zondag 13 september organiseert Stichting Lezen & Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven (voorheen Week van de Alfabetisering). De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. De welzijnsorganisatie BuZz Leiden versterkt kennis en vaardigheden van mensen en neemt deel aan de themaweek.

Activiteiten BuZz Leiden Week van Lezen en Schrijven

Internetcafé

Het internetcafé is iedere maandag van 10:00 uur tot 12:00 uur in buurthuis Morschwijk, Topaaslaan 19.

Taalles zonder boeken

Maandag 7 september van 13.00 tot 14.30 uur is de wekelijkse activiteit Taalles Zonder Boeken onder begeleiding van Astrid in buurthuis Op Eigen Wieken, Valkenpad 3 in Slaaghwijk. Kom je ook langs?

Taalmaatje gezocht?!

Dinsdag 8 september van 11.30 tot 13.00 uur is Barbera Hermans van Gilde Samenspraak in de Buurtontmoetingsplek (BOP), Willem Klooslaan 15 om te vertellen over de mogelijkheden van een taalmaatje.

Taalles voor gevorderden

Woensdag 16 september van 09:30 tot 11:30 uur is de wekelijkse activiteit Taalles voor gevorderden onder begeleiding van Rudie Hulst in buurthuis Morschwijk, Topaaslaan 19. Je bent welkom!

Taalmaatje gezocht?!

Donderdag 10 september van 11.30 tot 13.00 uur is Barbera Hermans van Gilde Samenspraak op het contactpunt, Nieuwstraat 7 om informatie te geven over wat een taalmaatje voor jou kan betekenen.

Taalles Zonder boeken

Vrijdag 11 september van 9.15 tot 11.15 uur start de wekelijkse activiteit Taalles Zonder Boeken onder begeleiding van Wiejanda Vogelzang in de BOP, Willem Klooslaan 15. Kom kennismaken met deze activiteit en meld je aan bij Tessa den Dulk via t.dendulk@buzzleiden.nl of via 06-20395366.