Eerste editie ‘Beauty & Brains’

“Eerste editie ‘Beauty & Brains’ voor een fit en gezond leven”

Gezond en fit is niet alleen een kwestie van niet ziek zijn. Het is ook lekker in je vel zitten, gezond en gevarieerd eten, dagelijks bewegen en niet teveel stress ervaren. Daarom was er woensdag 25 mei in speeltuin Westerkwartier de eerste editie van Beauty & Brains. Dit evenement werd georganiseerd door BuZz Leiden, Lumen Holland Rijnland en het Zelfregie centrum Leiden.

Op de Beauty & Brains-beurs konden buurtbewoners uit Leiden Zuid-West informatie krijgen over lichamelijke én mentale gezondheid. “Want om je fit en gezond te voelen, moeten deze twee in balans zijn”, zegt Tessa den Dulk van welzijnsorganisatie BuZz Leiden die de middag organiseerde. Dat deed ze samen met Stichting Lumen Holland Rijnland en het Zelfregiecentrum Leiden.

Slaapcoach

Tijdens Beauty & Brains konden bezoekers hun stress laten meten, hun handen laten versieren met henna en zelf een smoothie mixen door hard te fietsen. Daarnaast was er informatie in verschillende talen over het belang van voldoende bewegen en over geestelijke gezondheid en depressie.

“Er was ook een masseuse aanwezig en bezoekers konden hun bloeddruk en suikerwaarde in hun bloed laten checken”, zegt Den Dulk. “Verder konden mensen met een slaapcoach in gesprek gaan, waren er heerlijke Syrische hapjes en werd er gezongen en gedanst.”

“We hadden in totaal 202 volwassen bezoekers en 103 kinderen. Dit was een pilot, maar gezien het grote succes gaan we Beauty & Brains zeker herhalen en ook in andere wijken organiseren”, aldus Den Dulk.

Bron: Sleutelstad

Beauty & Brains
Beauty & Brains
Beauty & Brains
Beauty & Brains
Beauty & Brains