Geldfestival

Het Geldfestival dat BuZz in samenwerking met Humanitas Thuisadministratie en Schuldhulpmaatje hebben georganiseerd, ligt alweer een kleine week achter ons. Het was de eerste keer een dergelijk festival plaatsvond. Best spannend en we wisten niet of het zou aanslaan. Inmiddels weten we dat er een grote groep mensen op af is gekomen. We hebben met hulp van de gemeente Leiden mensen in de wijk Zuidwest met een bijstandsuitkering voor het festival uitgenodigd en verder is er natuurlijk flink geflyerd, heeft BuZz haar eigen netwerk en socials geënthousiasmeerd voor dit festival.

Even wat cijfers

  • 205 bezoekers
  • 20 vrijwilligers van BuZz hebben zich ingezet voor tijdens en het Geldfestival
  • 12 informatiekraampjes.

Natuurlijk is dit een fantastisch resultaat, maar ook  dubbel gevoel want nu werd pijnlijk zichtbaar hoeveel mensen kampen met financiële problemen.

Het vervolg

BuZz, Humanitas Thuisadministratie en Schuldhulpmaatje hebben naar aanleiding van het Geldfestival heel veel vervolgvragen gekregen. Bij een aantal mensen bleek de financiële nood zeer hoog. Ze kampen met schulden en hebben grote financiële stress. Het is goed dat ze zich bij BuZz hebben gemeld. Zo kunnen we samen met hen en met hulp van partners proberen of we kunnen zorgen voor financiële rust.

Voor de meer concrete vragen organiseren we op korte termijn een aantal inloopochtenden organiseren, waar mensen met raad en daad worden bijgestaan (bijv. bijzondere bijstand voor laptop, subsidieregeling energiezuinige koelkast). Die inloopochtenden vinden plaats in de buurtontmoetingsplek aan de Willem Klooslaan 15 en wel op:

  • maandag 13 februari van 10.30 tot 13.00 uur
  • dinsdag 21 februari van 11.00 tot 13.00 uur

Op de site van de Leidse Glibber en hieronder vind je een uitgebreide fotoreportage.

Geldfestival BuZz
Geldfestival BuZz
Geldfestival BuZz
Geldfestival BuZz
Geldfestival Leiden
Geldfestival Leiden
Geldfestival BuZz
Geldfestival Leiden
Geldfestival Leiden