In onderstaand overzicht vind je organisaties die goedkope en gratis spullen aanbieden. Je kunt er terecht voor meubilair, huishoudelijke artikelen, speelgoed, boeken en nog veel meer.

De Boekenzolder in Leiden is een weggeefwinkel van boeken. Bezoekers kunnen hier boeken gratis meenemen.
Belangrijke doelen van de Boekenzolder zijn de boeken bereikbaar te maken voor mensen die boeken niet kunnen betalen, en het stimuleren van het lezen. De boekenzolder staat open voor iedereen, oud en jong, arm en rijk, Nederlands en niet-Nederlands.

Website: Boekenzolder Leiden
Waar: Admiraal Banckertweg 21, 2315 SR Leiden
Email: info@boekenzolderleiden.nl
Tel: 06-24337506
Openingstijden: Donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur

Kringloopbedrijf het Warenhuis is een kringloopwinkel waar je tal van nuttige spullen als wasmachines, drogers en fornuizen, kunt verkrijgen. Ook kun je terecht voor leuke dingen. Zo vind je een grote collectie kunstwerken en boeken,  speelgoed, vazen, beeldjes en bakvormen. Ook is er een grote meubelhal vol met banken, eetkamertafels met bijpassende stoelen, kasten, piano’s en tuinmeubelen. En op de eerste etage vind je de kledingafdeling met pashokjes.

Website: Kringloopbedrijf het Warenhuis
Waar: Willem Barentszstraat 12, 2315 TX Leiden
Email: info@kringloopwarenhuis.nl
Tel: 071-5240060
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur  

De Leidse Marktplaats is een besloten Facebookgroep waar Leidenaren hun tweedehands spullen kunnen kopen en verkopen. Ben je op op zoek naar goedkope fiets, kleding, meubels, boeken, speelgoed of wat dan ook? Breng dan een bezoek aan de Leidse Marktplaats.

Facebook: De Leidse Marktplaats

 

De Speelgoedbank Leiden verstrekt goed, bruikbaar en soms nieuw speelgoed aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar in Leiden en omgeving, waarvan de ouders of verzorgers tijdelijk van het laagste inkomen in de maatschappij leven.

Iedere maand kun je 2 stuks speelgoed en een boek uitzoeken. De kinderen mogen het speelgoed houden.

Website: Speelgoedbank Leiden
Waar: Jeugdvereniging Marnix Groep Leiden, Bizetpad 5, 2324 JP Leiden
Emailinfo@speelgoedbank-leiden.nl
App: 06-28630601
Openingstijden: Eén keer per maand op de 3e of 4e zaterdag in de maand  van 13.30 – 17.00 uur en alleen op afspraak.

Ruilen, geven, verkopen in en om Leiden is een besloten Facebookgroep waar Leidenaren hun tweedehands spullen kunnen kopen en verkopen. Ben je op op zoek naar keukengerei, kleding, tafels, stoelen, boeken, speelgoed of wat dan ook? Breng dan een bezoek aan deze Facebookgroep

Facebook: Ruilen, geven, verkopen in en om Leiden

Stichting Babyspullen zet zich in om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen, omdat elk kind recht heeft op een goede start. Stichting Babyspullen verstrekt gratis babystartpakketten, bestaande uit nieuwe en gebruikte babyspullen, aan (aanstaande) ouders.

Website: Stichting Babyspullen
Waar: Nijverheidsplein 2F, 1704 RB Heerhugowaard
Email:info@stichtingbabyspullen.nl
Tel: 072-7370263
Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.00 uur

De Weggeefgroep regio Leiden is besloten Facebookgroep waarop je spullen staan die je gratis kunt ophalen. Alle spullen worden namelijk weggeven. je moet de spullen natuurlijk wel zelf ophalen. Ben je op op zoek naar planten, bankstellen, tuinspullen of wat dan ook? Breng dan een bezoek aan deze Facebookgroep

Facebook: Weggeefgroep regio Leiden

De Weggeefhoek 071 is besloten Facebookgroep is bedoeld om elkaar te helpen.  Er staan spullen op die nog goed zijn, maar die de aanbieder niet meer nodig heeft.  In plaats van het weg te gooien, bieden ze het gratis aan.  Je vindt er van alles. Van beautyproducten , kleding, babyspullen, meubeltjes en nog veel meer.

Facebook: Weggeefhoek 071

Check altijd bij de organiserende partij of de activiteit doorgaat.
Geldtips per app

Geld overhouden aan het eind van de maand?

BuZz stuurt regelmatig nieuwtjes en bespaartips over geld, doekoe en floes! Wil je die ook ontvangen? Meld je dan aan. Het werkt als volgt:

1: Voeg het nummer 06-5764 2614 toe aan jouw adresboek met als naam Geldwijzer.
2: Ga naar WhatsApp en stuur de tekst Aanmelden met jouw naam naar 06-5764 2614
3: Het is gelukt! Je bent toegevoegd aan de verzendlijst!