Heb een laag inkomen of leef je van een bijstandsuitkering? Dan is best lastig om de huur iedere maand op te brengen, de energiekosten te betalen en je huis gezellig te maken. En wat als je dreigt dakloos te worden? Hieronder vind je een overzicht van instanties en projecten die je kunnen helpen om te besparen op de kosten om fijn te wonen.

Je hoeft niet altijd grote investeringen te doen om veel geld te besparen op je energiekosten. Met kleine aankopen gaan je maandelijkse energielasten omlaag en zo verdien je het aankoopbedrag snel terug! Wist je dat je in een gemiddelde eengezinswoning ongeveer €700,- per jaar besparen! Ook jij kunt geld overhouden!

Website: Energietips

Ben je  dakloos, dreig je dakloos te worden of heb je andere woonproblemen? Bij De Binnenvest wordt je geholpen om de regie weer over je leven te krijgen. Daarvoor biedt de De Binnenvest begeleiding bij alles wat met wonen te maken heeft.

Website: De Binnenvest
Waar: Het SPIL: Pelikaanstraat 5, Inloop maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en 13.00 tot 17.00 uur en Dag- en nachtopvang Nieuwe Energie: Papegaaisbolwerk 25 Inloop elke dag van 9.00 tot 21.00 uur.
Email: info@debinnenvest.nl
Tel: 071-5166100
Openingstijden: Vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en iedere eerste zaterdag van de van 13.00 tot 16.00 uur

Voor iedereen is het mogelijk om je energierekening omlaag te brengen. Ook als je niet veel geld wilt of kunt investeren, zijn er volop mogelijkheden. Maar voor iedere woning en gezinssituatie verschillen de mogelijkheden hiervoor. Een energiecoach kan je hierbij helpen. Wat zijn voor jouw woning de beste mogelijkheden? En wat levert de grootste besparing op, zodat je meer geld overhoudt.

Website: Gratis advies om te besparen op energiekosten
Email: info@energiekleiden.nl

HipHelpt biedt praktische hulp. Bij een klusje in huis bijvoorbeeld of met boodschappen doen. Of samen in de tuin werken, of iemand die een lamp voor je ophangt, die meegaat naar de arts of die helpt om ingewikkelde formulieren in te vullen. Soms hebben mensen in nood hulp nodig bij iets alledaags.

De vrijwilligers van HipHelpt Leiden zetten zich in voor buurtgenoten die er alleen voor staan. En zij bieden hulp aan mensen die dat nodig hebben, ongeacht hun cultuur of religie. Niemand hoeft alleen te staan.

Website: HipHelpt Leiden
Waar: Oude Rijn 44-B, 2312 HG Leiden
Email: hip@voorelkaarleiden.nl
Tel: 071–2032120#2

Huur jij een huis of kamer in Leiden en heb jij problemen met je woning, huurprijs of huisbaas? Dan staat het huurteam voor je klaar. Huurteam Leiden geeft advies en helpt met de oplossing zodat jij lekker kunt wonen.

Wil je weten wat de maximale huurprijs is en of je verhuurder je zomaar uit de woning kan zetten? Heb je vragen over de huurverhoging en bemiddelingskosten? En wat moet je doen als jouw huurbaas niet over benodigde vergunning beschikt? Het Huurteam Leiden kan je advies geven.

Website: Huurteam Leiden
Email: info@huurteamleiden.nl
App: 06-41146715
Tel: 085 273 49 33

Repair Café Leiden bestaat uit een enthousiaste groep reparateurs die elke maand bezoekers met hun kapotte huisraad. Meestal wordt zo’n driekwart van de spullen en apparaten weer opgelapt.
Repair Café Leiden vraagt om een vrijwillige bijdrage in de kosten.

Website: Repair Café Leiden
Waar: Huis van de Buurt Op Eigen Wieken, Valkenpad 5, 2317 AN Leiden
Email: repaircafeleiden@gmail.com
Openingstijden: Iedere tweede zaterdag van de maand, 13.00 tot 15.30 uur.

Ben je op zoek naar planten voor in je huis? Bij het Plantenasiel Leiden vind je heel veel kamerplanten die je voor een vrijwillige donatie kunt meenemen. Dagelijks worden er heel veel planten weggegooid. Door mensen die ze niet meer willen of kunnen verzorgen bijvoorbeeld. Dat is zonde. Bij het Plantenasiel Leiden worden deze kamerplanten opgelapt en aangeboden aan plantenliefhebbers.

Website: Plantenasiel Leiden
Waar: Raamstraat 17, 2316 BA Leiden
Email: plantenasielvanleiden@gmail.com
Tel: 06-55688265
Openingstijden: Vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en iedere eerste zaterdag van de van 13.00 tot 16.00 uur

Stichting Present biedt die vrijwillige hulp aan aan mensen die  te weinig geld of een slechte gezondheid hebben om een bepaalde klus  zelf uit te voeren. te denken valt aan:

  • Opknappen van verwilderde tuinen
  • Hul bij verhuizingen
  • Schoonmaken en opruimen
  • Schilderen van een verwaarloosde woning

Website: Stichting Present Leiden
Waar: Oude Rijn 44-B, 2312 HG Leiden
Email: info@presentleiden.nl

Check altijd bij de organiserende partij of de activiteit doorgaat.
Geldtips per app

Geld overhouden aan het eind van de maand?

BuZz stuurt regelmatig nieuwtjes en bespaartips over geld, doekoe en floes! Wil je die ook ontvangen? Meld je dan aan. Het werkt als volgt:

1: Voeg het nummer 06-5764 2614 toe aan jouw adresboek met als naam Geldwijzer.
2: Ga naar WhatsApp en stuur de tekst Aanmelden met jouw naam naar 06-5764 2614
3: Het is gelukt! Je bent toegevoegd aan de verzendlijst!