Geldzorgen door een wasmachine en social media

Almaz zit vaak op sociale media. Facebook en Instagram zijn haar favoriet. Daar bekijkt ze filmpjes van haar familie en vrienden die ze heeft moeten achterlaten. Ook bekijkt ze posts over beauty, lekkere recepten en over geld. Want aan dat laatste heeft ze een gebrek. Op de socials leest ze berichten van mensen die snel en makkelijk aan geld zijn gekomen, in no time hun schulden hebben weggewerkt en een spotgoedkope lening hebben afgesloten.

Minilening

Almaz heeft geld nodig. Ze leeft van een bijstandsuitkering en heeft continu moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. En toen laatst haar wasmachine er de brui aan gaf, had ze geen geld om nieuwe te kopen. De post op Facebook bracht uitkomst. Het was een aanbod van een kredietverstrekker waar je tegen heel gunstige voorwaarden, wel zo’n 2500 euro kon lenen. Zelfs als je negatieve BKR-registratie had. Een minilening wordt dat ook wel genoemd.

Wasmachine

Het werkte heel simpel. Ze hoefde alleen maar een SMS’je te sturen en het geld werd binnen een uur op haar rekening gestort. Ze heeft 1.000 euro geleend, maar afbetalen lukte niet. Almaz heeft al heel wat boetes gekregen en de schuld liep behoorlijk op. Ze heeft nu wel een wasmachine, maar haar geldzorgen zorgde voor grote stress. Ze was er de hele dag mee bezig. 

Geldzorgen

Almaz wist echt niet meer hoe ze haar problemen moest oplossen. Ze nam mij in vertrouwen en vertelde ze over haar financiële strubbelingen. Samen hebben we haar financiële situatie in kaart gebracht, hebben we een plan gemaakt om de geldzorgen op te lossen en heb ik extra hulp ingeschakeld. Almaz heeft haar financiën weer op orde en de geldstress heeft haar meer in de greep. Ze verschijnt weer op haar vrijwilligersjob en doet mee aan de taallessen. Binnenkort gaat ze een budgetcursus volgen en wil een baan in de horeca.

Marlies Tiepel
Ontwikkelmakelaar BuZz
tel: 06-57642614
email: m.tiepel@buzzleiden.nl

wasmachine