Gezocht: enthousiaste en service-gerichte vrijwilligers voor gezondheidsproject Stevit!

Project Stevit gaat vanaf januari 2021 van start in de Leidse wijk Stevenshof als onderdeel van Stevenshof Vitaal. Ben jij service-gericht en vind je het leuk voorlichting te geven? Dan is deze vacature iets voor jou!

Over het project

Het project is opgezet op initiatief van een aantal partijen zoals een huisarts in de wijk, het LUMC en Zorg en Zekerheid en richt zich op mensen met verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

Om hun gezondheid beter te kunnen monitoren én hen te ondersteunen bij het hanteren van een gezonde levensstijl ontvangen zij The Box. Deze bevat onder andere een digitale weegschaal, een bloeddrukmeter en een stappenteller. De arts monitort op afstand, roept patiënten op bij grote meetafwijkingen en een deel van de bezoeken aan de huisarts wordt vervangen door een beeldverbinding. Daardoor hoeven patiënten minder vaak naar de huisartsenpraktijk. Zo wordt bijgedragen aan een goede gezondheid en het welzijn in de wijk!
Vanuit het internetcafé in de wijk (Top Naeffstraat 1) wordt de uitgifte van The Box door vrijwilligers van BuZz gecoördineerd. Elke week kunnen de deelnemers aan het project op 3 dagdelen hun Box ophalen en ontvangen ze uitleg hierover.

Vrijwilligers gezocht!

De vrijwilligers van BuZz zijn de vraagbaak voor de deelnemers aan dit project en regelen de uitgifte van The Box. Je ontvangt de deelnemers en geeft uitleg over het gebruik van The Box. Natuurlijk krijg je eerst een training hierin. Je houdt je bezig met het:

  • Bemannen van de helpdesk; beantwoorden van vragen/verstrekken informatie en advies, zowel online als offline.
  • Bijhouden van het logboek (administratie uitgave/inname Boxen) en opzetten/bijhouden van een Q&A op de website van het project.
  • Maandelijks vullen van nieuwe Boxen met bijbehorende apparatuur.
  • Maandelijks uitreiken van de Boxen inclusief het verzorgen van de instructie.
  • Innemen en vervangen van Boxen waar nodig.

Je werkt vanuit het internetcafé in de wijk. Het aantal uren per week willen we graag in overleg met jou vaststellen. Je bent minimaal 18 jaar.
Vind je het leuk om deze veelzijdige vrijwilligersjob te gaan vervullen? Als je passie hebt voor contact maken met mensen, het leuk vindt om voorlichting en ondersteuning te verlenen én wil bijdragen aan de gezondheid in de wijk, dan horen we graag van jou!

Meer informatie

Neem contact op met Norbert Engels van BuZz.
Mail: n.engels@buzzleiden.nl
Tel: 06-831 22 854