Gezocht: Stagiair Social Media

Ben je een kei in content, wil je je netwerk binnen een paar maanden vergroten en volg je trends op de voet? Dan is deze stage perfect voor jou!

BuZz Leiden is op zoek naar een enthousiaste stagiair Social Media (16 – 32 uur per week) voor de periode van 6 tot 12 maanden (periode is in overleg). De stageperiode start zo snel mogelijk.

Over BuZz

Stichting BuZz is een welzijnsorganisatie. Wij zijn er voor mensen voor wie het door allerlei omstandigheden, zoals schulden, taalachterstand, beperking en sociaal isolement (even) niet lukt om mee te doen. Wij richten ons met name op het aanleren van vaardigheden en op het ontdekken en ontwikkelen van talenten.

Want: Iedereen heeft talent en telt mee!

Waar komt onze naam vandaan

De naam BuZz staat voor het geluid van een zwerm bijen. Het betekent ‘zoemen’ of ‘reuring’. BuZz heeft de ambitie om net als een zwerm bijen in onderlinge afstemming en samenwerking met inwoners en partners resultaten te behalen. Waar wij komen komt er reuring en begint het te zoemen.

Voor ons logo hebben we gekozen voor een cel uit de honingraat. De honingraat is ijzersterk: flexibel, oneindig in verbinding uit te breiden en de sterkste natuurlijke netwerkstructuur die er bestaat. De cellen uit de honingraat staan voor  6 thema’s (bevorderen taalvaardigheden, financiële zelfredzaamheid, gezonde leefstijl, digitale vaardigheden, talentontwikkeling en netwerkopbouw) verbonden met een praktijk van activiteiten die met elkaar samenhangen en interacteren. Deze sterke en open structuur waaraan iedereen bijdraagt is de kracht van ons werk.

En hoe spreek je dat uit eigenlijk uit…BuZz?

Wat is onze ambitie?

Leiden is een stad van actieve en betrokken inwoners. Mensen voelen zich gewaardeerd, nemen deel aan activiteiten en initiatieven in hun omgeving en leveren naar vermogen een zinvolle bijdrage. BuZz Leiden is het vliegwiel voor participatie en de opstap naar (on) betaald werk. De plek om samen je kennis, vaardigheden en netwerken te versterken.

Wat zoeken wij?

BuZz is op zoek naar een stagiair aan een creatieve opleiding of social work op HBO/WO-niveau (3e of 4e jaar) voor 16 tot 32 uur per week, met:

 • Een goed gevoel voor wat onze doelgroep bezighoudt en aanspreekt
 • Veel interesse in maatschappij en cultuur
 • Uitgebreide kennis (van de trends op het gebied) van social media
 • Een zelfstandige, zorgvuldige en flexibele werkhouding, je bent kritisch op je eigen werk
 • Sterk in timemanagement en planning
 • IJzersterke mondelinge, schriftelijke én sociale vaardigheden
 • Kennis van ondersteunende (analyse-)software, zoals Google Analytics
 • Overtuigingskracht: je vindt het leuk om te bellen met onze deelnemers, relaties en pers

Wat ga je doen?

 • Content bedenken, plannen, maken met de beeldredactie, monitoren en evalueren
 • Ons nieuwe project (nog een geheim) sterk in de markt zetten
 • Verslaglegging via social media van onze activiteiten

Wat bieden wij?

Een uitdagende stage binnen een klein team met een informele werksfeer. Deze stage is gericht op een zelfstandige werkhouding met veel eigen inbreng.

Interesse?

Stuur een toffe video van jezelf met jouw wilde (online) plannen voor BuZz naar Anita van der Voort (Ontwikkelmakelaar BuZz) via a.vandervoort@buzzleiden.nl. Vragen? Bel 06-21592332.