Jacques Urlusplantsoen bruist

Diversiteit, energie, gezelligheid en positiviteit zijn de kernwoorden van het bruisende Lentefeest van afgelopen woensdagmiddag.

Circa 400 buurtbewoners deden mee aan dit evenement. Doel was om elkaar beter te leren kennen, te informeren over activiteiten van organisaties in de wijk en over geldzaken en financiële regelingen waarvan Leidenaren gebruik kunnen maken. Het was een super dag. Het zonnetje scheen en de sfeer was top.

Aanwezig waren welzijnspartners SOL, BuZz en Incluzio die gezamenlijk het Lentefeest organiseerden. Ook deden de gemeente Leiden en het Leids Steunloket Migranten mee en bij de politie kon je een foto laten maken op de politiemotor of auto. Woningbouwcorporatie Portaal deelde ijsjes uit, er was een springkussen, je kon mee doen aan tal van sportclinics en bij BuZz kon je terecht voor gratis kleding. Rapper Keesje hield een rapworkshop en natuurlijk kon je bij alle organisaties vragen stellen over financiële regelingen en geldzaken.

Daarnaast konden buurtbewoners een idee indienen om het Jacques Urlusplantsoen nog leuker te maken. Het allerbeste idee werd aan het einde van het Lentefeest beloond met een prijs. Wethouder Abdelhaq Jermoumi loofde de prijs (een cheque van €500,-) uit aan de winnaars: Rachel en Betty. Dit idee zal op het volgende feest worden getoond!

Dank aan Raja Cash & Carry aan de Aaltje Noorderwierlaan die de drankjes en samosa’s heeft gesponsord, bakkerij Gulzar uit de Willem Klooslaan die een groot deel van de lekkere hapjes heeft gedoneerd en Zara die Marokkaanse hapjes heeft gemaakt. En last but not least, dank aan de stagiaires en de vele vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.