Pittige vegetarische pompoensoep van Cees

Iedere woensdag koken én eten buurtbewoners samen een superlekkere vegetarische soep. Een tijdje geleden was het de beurt aan Cees. Hij maakte een pittige vegetarische pompoensoep. 

Natuurlijk ruimen we samen ook op en doen we met zijn allen de afwas. Want voor wat hoort wat!
Woon je in de wijk en kun je niet langskomen? Dan kunnen we een bakkie soep langsbrengen.
Buurtsoepie: gezellig, gezond én gratis! Op = op

Wil je meer weten? Bel of app met Evelyn (06-83191403) of Marlies (06-57642614).

Het recept

En wil je het recept van de pittige vegetarische pompoensoep van Cees. Je vindt het hieronder.

Voor 20 personen
10 uien
olijfolie om in te bakken
3 eetlepels kerrie
1 klein blikje tomatenpuree
10 tomaten
1 kilo winterpenen
5 kilo pompoen pompoen
5 liter groentebouillon
10 tenen knoflook
3 rode pepers
zwarte peper
zout
tabasco
125 gram crème fraîche

Bereiding
Snijd de uien in grove stukken en de teentjes knoflook fijn. Stoof ze glazig in wat olie. Snijd de pompoen in kleine stukken. Stoof de pompoen mee aan met de ui en de knoflook. Snijd de tomaten, wortelen en rode pepers in kleine stukjes en voeg ze bij de rest van de groenten. Roer regelmatig. Voeg de groentebouillon en tomatenpuree toe. Laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met de tabasco, kerrie, peper en eventueel zout. Verdeel de soep in kommen en schep op elke portie een lepel crème fraîche.

Pittige vegetarische pompoensoep van Cees