Samenwerking Leidse Rechtswinkel en BuZz

Om buurtbewoners met juridische problemen en vragen te helpen, werken de Leidse Rechtswinkel en BuZz Leiden samen. BuZz verwijst buurtbewoners door naar de Leidse Rechtswinkel of gaat met de buurtbewoners mee naar het spreekuur.

De huur is van mijn huurwoning is enorm gestegen. Kan dat zomaar? Mijn tas is gestolen, hoe doe ik aangifte? Klopt mijn nieuwe arbeidscontract wel? Op welke toeslagen heb ik recht? Ik heb een mobieltje gekocht, maar hij doet het niet, heb ik recht op een nieuwe? Mijn familie woont ergens anders en ik wil gezinshereniging aanvragen? Ik wil scheiden, maar hoe pak ik dat aan? Ik moet belastingaangifte doen, maar begrijp het niet goed. Kunnen jullie mij helpen?

De Leidse Rechtswinkel helpt met het oplossen van bovenstaande juridische problemen en heel veel meer ingewikkelde vragen. De Rechtswinkel werkt met vrijwillige juridische adviseurs. Zij zijn studenten aan de Universiteit Leiden in een gevorderde fase van hun studie en kunnen je heel goed verder helpen.

Op de foto zie je twee leden van het bestuur van de Leidse Rechtswinkel: Voorzitter Sofie Beekers en vicevoorzitter Liane Zegveld.

Leidse Rechtswinkel