Gezocht: servicegerichte vrijwilligers met gevoel voor IT

Ben jij diegene die familieleden helpt bij het downloaden van apps, de printer aan te sluiten en alles draadloos met elkaar te verbinden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over Stevit

Stevit is vanaf eind mei 2021 van start gegaan in de Leidse wijk Stevenshof als een van de initiatieven van Stevenshof Vitaal. Het project is opgezet op initiatief van Huisartsenpraktijk Stevenshof, LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) en Zorg en Zekerheid en richt zich op mensen met verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

Om de gezondheid van de deelnemers aan het project beter te kunnen monitoren én hen te ondersteunen bij het hanteren van een gezonde levensstijl, ontvangen zij de Stevit box met daarin een digitale weegschaal, een bloeddrukmeter en een stappenteller. De arts monitort op afstand, roept patiënten op bij grote meetafwijkingen en een deel van de bezoeken aan de huisarts wordt vervangen door een beeldverbinding. Daardoor hoeven patiënten minder vaak naar de huisarts. Zo wordt bijgedragen aan een goede gezondheid en het welzijn in de wijk!

Deelnemers helpen apps en apparaten te installeren

De vrijwilligers van BuZz zijn de vraagbaak voor de deelnemers van Stevit en regelen de uitgifte van de Stevit box. Je ontvangt de deelnemers en geeft 1 op 1 uitleg over het gebruik van de Stevit box. Natuurlijk krijg je eerst een training en mag je de apparaten thuis uitproberen. Je houdt je bezig met het:

  • Bemannen van de helpdesk; beantwoorden van vragen / verstrekken informatie en advies, zowel online als offline.
  • Bijhouden van het logboek (administratie uitgave / inname Boxen) en opzetten/bijhouden van een Q&A op de website van het project.
  • Maandelijks vullen van nieuwe Boxen met bijbehorende apparatuur.
  • Maandelijks uitreiken van de Boxen inclusief het verzorgen van de instructie.
  • Innemen en vervangen van Boxen waar nodig.

Je werkt vanuit de BuZz locatie in de Stevenshof samen met een andere vrijwilliger. We zijn vooral opzoek naar vrijwilligers voor de maandag- en vrijdagochtend van 10-12 uur.

Meer weten?

Vind je het leuk om deze veelzijdige vrijwilligersjob te gaan vervullen? Als je graag contact met mensen hebt, het leuk vindt om voorlichting en ondersteuning op het gebied van IT te geven én wil bijdragen aan de gezondheid in de wijk, dan horen we graag van jou!

Neem contact op met:

Norbert Engels
Email: n.engels@buzzleiden.nl
Tel: 06-83122854

of

Daphne de Leeuw
Email: ddeleeuw-vandenhoven@reos.nl
Tel: 06-83245771