Een glimlach van oor tot oor, door je passie te volgen

Leila

BuZz werkt met 6 thema’s om de deelnemers te ondersteunen om uiteindelijk mee te doen in de maatschappij. De maand oktober staat in het teken van talentonwikkeling. Wij willen de deelnemers bewust maken van hun talenten en hen helpen deze te ontwikkelen. Deze week maken we kennis met Leila. Leila is de buurtkapper op onze locatie in de Merenwijk. Wanneer zij vertelt over haar werk is haar passie voor wat ze doet duidelijk van haar gezicht af te lezen.

Van een leven vol angst, naar een warm thuisgevoel

Leila komt oorspronkelijk uit Iran en haar moedertaal is Koerdisch. Hier was het niet veilig genoeg voor haar en haar gezin. Wanneer haar kinderen buiten speelden leefde Leila met de angst of zij wel terug zouden komen. Zes jaar geleden is zij met haar gezin naar Nederland gevlucht. Ze hebben vier jaar in een asielzoekerscentrum (AZC) gewoond. Hierna hebben zij een plek gevonden in de Merenwijk. Daar woont het gezin inmiddels met veel plezier. Leila hoeft als haar kinderen de deur uit gaan niet meer bang te zijn dat ze niet meer terugkomen.

Een kans die ze met beide handen aanpakt

Haar grote passie is eigenlijk alles wat te maken heeft met de schoonheid van de mens, haarknippen, nagels lakken en epileren van de wenkbrauwen, alles erop en eraan. Ze heeft de juiste diploma’s gehaald in Iran om dit werk te kunnen uitvoeren. Het geeft haar een blij en voldaan gevoel, als de klanten met een glimlach de deur uitlopen. Sinds 1 jaar is ze werkzaam als vrijwilliger bij de Buurthuis in de Merenwijk. Ze knipt hier de mensen op afspraak, dit doet ze op woensdag middag van 13:00 tot 15:30. Wat Leila zo goed vindt aan BuZz is het sociale contact. Dit creëert het gevoel als of ze er niet alleen voor staat. Samen praten ze over de dagelijkse bezigheid en helpen ze elkaar waar nodig is. Leila is naast het knippen ook zelf actief als deelnemer bij de Nederlandse lessen. Hierdoor krijgt ze beetje bij beetje de Nederlandse taal onder de knie.

De stip op de horizon

Leila is inmiddels 10 jaar actief binnen haar vakgebied. Haar grote droom is om zelf een kapsalon te openen. Een plek waar ze haar klanten met een goed kapsel en vol zelfvertrouwen de deur uit  kan laten lopen. Voordat ze haar grote droom kan waarmaken. Is haar droom voor nu om. Een betaalde baan te vinden in het prachtige Leiden. Het liefst vindt ze een plek met collega’s die  Nederlands praten, zodat ze zich ook hierin kan ontwikkelen. Ben je toe aan een nieuw kapsel? Loop dan rust binnen om een afspraak te maken! De deur staat altijd voor je open