Een goede samenwerking levert, mooie resultaten

Sarie

Stichting Voor Elkaar Leiden is samen met een aantal andere organisaties verantwoordelijk voor de uitvoering van de Basiskracht in het sociaal domein. JobHulpmaatje is een onderdeel van Voor Elkaar. De samenwerking tussen BuZz en JobHulpMaatje komt mooi tot uitdrukking in een Jobgroup Voorbereiden naar werk.

Op het moment loopt deze jobgroup op onze locatie in Noord. De cursussen van JobHulpMaatje zijn opgedeeld in 7 bijeenkomsten, die erop gericht zijn om te leren hoe je je goed kan presenteren. Met als onderwerpen onder andere: Wie ben ik, wat kan ik, wat heb ik geleerd en wat wil ik. De cursisten zijn bestaande contacten van onze BuZz locatie Noord en Slaaghwijk. Wij verwijzen de deelnemers door en stellen een locatie open. JobHulpMaatje houdt zich vooral bezig met de inhoud van deze cursussen. “Een mooie samenwerking” aldus Sarie van JobHulpmaatje.

De reden dat deelnemers van BuZz naar hen toe gaan is omdat zij hun kunnen helpen met het vinden van werk. Het aanbod van JobHulpMaatje is aanvullend op de activiteiten die wij organiseren.

Tijdens het interview sloot Sarie af met een gouden tip voor onze deelnemers: “Neem echt de tijd om goed uit te zoeken wat je wilt en wat je kan als je wilt gaan werken. Bedenk ook dat beginnen met vrijwilligerswerk een mooie opstap is naar een betaalde baan”.

Heb je nog vragen na het lezen van dit interview met Sarie van JobHulpMaatje? Stuur ons dan vooral een berichtje of loop natuurlijk binnen bij onze locatie op Noord. De deur staat altijd voor je open!