Rabab: van vrijwilliger bij BuZz naar eigen bedrijf

Rabab

Rabab deed ooit vrijwilligerswerk bij BuZz. Onlangs is ze haar eigen zaak gestart: Cup & Kruid. Ze geeft Hijama en cupping behandelingen aan vrouwen. Ook verkoopt ze kruiden, specerijen, thee en honing. 

Cupping expert 

Rabab heeft al altijd al een voorliefde gehad voor alternatieve geneeswijzen en natuurproducten. Ze heeft cupping geleerd van haar ex-man en is inmiddels uitgegroeid tot de cupping expert van Leiden. Ze weet er echt heel veel van. Als ze eenmaal begint te praten over deze therapie, is ze niet meer te stoppen: “Wist je dat cupping al eeuwenoud is en uit China komt.” ”En wist je dat men in het oude Arabië ook aan cupping deed. De profeet Mohammed vertelde over deze therapie en noemde het Hijama.” “En wist je dat er verschillende manieren van cupping zijn: de Aziatische manier, de westerse manier en eigenlijk is het in het land waar ik vandaan kom, Soedan, helemaal niet zo bekend.”  

Cup en Kruid

Diploma 

Rabab haalde 2018 het Hijama en Cupping diploma. “Toen ik dat diploma op zak had, wilde ook echt wat doen met die kennis. Mijn droom was om een eigen bedrijf op te zetten. Maar helaas moest ik mijn droom een tijdje in de ijskast zetten. Door tegenslagen en de scheiding van mijn man, kon ik nog niet starten. Maar mijn droom bleef. In de tussentijd heb ik niet stilgezeten. Ik heb gespaard, voorbereidingen getroffen, informatie verzameld en een plan opgesteld. Na 3 jaar kon ik echt aan de slag en mijn droom waarmaken. Nu bestaat mijn bedrijf Cup & Kruid. 

Ik ga gewoon beginnen! 

Rabab is ooit bij BuZz begonnen. “Bij BuZz kwam ik in contact met Naima. Ze heeft me veel zelfvertrouwen gegeven. Ze adviseerde om taallessen te volgen. Later ben ik ook vrijwilligerswerk bij BuZz gaan doen. Ik had nog nooit gewerkt en wist eigenlijk helemaal niet hoe ik moest werken. Dat je op tijd moet komen, dat je met een agenda moet werken en dat ik talent heb en mezelf kan ontwikkelen. Nu lijkt dat heel gewoon, maar toen wist ik dat niet. Dat heb ik bij BuZz geleerd.”  

Rabab kreeg steeds meer vertrouwen in zichzelf. “Opeens had ik het gevoel Ik kan het! Ik ga gewoon een eigen zaak beginnen. Ik ga het proberen. En als het niet lukt, dan heb ik in ieder geval heel veel ervaring opgedaan”.  

Professionele luisteraar 

Rabab is nu al een tijdje bezig en al gaandeweg merkt ze dat de relatie met haar klanten heel belangrijk is. “Ik merk dat veel vrouwen gezondheidsklachten en mentale problemen hebben. Naast de cupping therapie, ben ik van lieverlee ook een professioneel luisteraar geworden. Mensen vertrouwen me en vertellen allerlei persoonlijke dingen. Ik luister en geef advies. Dat vinden de vrouwen fijn. Alleen daarom komen er veel klanten terug.” 

Cup en Kruid

Toekomstplannen 

Rabab is nog steeds bezig met allerlei plannen voor de toekomst. Ze wil haar zaak nog beter op de kaart zetten. “De volgende stap is om bekendheid te krijgen op de social media. Daarna wil ik producten gaan verkopen in mijn eigen webshop. Ik wil me blijven ontwikkelen en ik zal altijd blijven studeren.”  

Voorbeeld voor mijn kinderen 

Rabab leeft nu nog van een bijstandsuitkering, maar hoopt dat dit op korte termijn niet meer nodig is. “Ik heb een ondernemingsplan opgesteld en heb binnenkort een afspraak met BBZ in Rotterdam om te bespreken hoe ik zo snel mogelijk mijn bedrijf succesvol kan maken, zodat ik een eigen inkomen kan verdienen. Dat is eigenlijk mijn plan. Maar ik heb ook een plan B en dat is om een paar dagen per week in loondienst te gaan werken en daarnaast mijn eigen bedrijf uit te bouwen. Ik vind het belangrijk dat ik mijn eigen geld verdien. Zo ben ik een voorbeeld voor mijn kinderen”.  

Meer weten?

Neem dan contact op met Rabab.

Cub en Kruid
Rabab Abdelgadir 
Vijfmeiplein 48 
2321 BR Leiden 
06-87997801 
cupenkruid@outlook.com